#### Territorial Army Officers Exam Reasoning Study Material

Digitization help student to explore and study their academic courses online, as this gives them flexibility and scheduling their learning at their convenience. Kidsfront has prepared unique course material of Reasoning Arithmetic reasoning for Territorial Army Officers Exam student. This free online Reasoning study material for Territorial Army Officers Exam will help students in learning and doing practice on Arithmetic reasoning topic of Territorial Army Officers Exam Reasoning. The study material on Arithmetic reasoning, help Territorial Army Officers Exam Reasoning students to learn every aspect of Arithmetic reasoning and prepare themselves for exams by doing online test exercise for Arithmetic reasoning, as their study progresses in class. Kidsfront provide unique pattern of learning Reasoning with free online comprehensive study material and loads of Territorial Army Officers Exam Reasoning Arithmetic reasoning exercise prepared by the highly professionals team. Students can understand Arithmetic reasoning concept easily and consolidate their learning by doing practice test on Arithmetic reasoning regularly till they excel in Reasoning Arithmetic reasoning.

b) 37

c) 19

d) -19

b) 40

c) 180

d) 20

b) 62

c) 59

d) 61

1. 15.04.1950

2. 14.05.1960

3. 14.06.1960

4. 20.04.1950

5. 25.05.1960

b) 1, 3, 2, 4, 5

c) 1, 4, 2, 5, 3

d) 1, 2, 4, 5, 3

b) 65

c) 55

d) 40

A = x

Total number of students in class B = 120 -x

Then , (120-x +15 ) = 2 ( x - 15 )

135 - x = 2x - 30

3x = 165

x = 165 / 3

x = 55

b) 27

c) 36

d) 45

6*2=12

7*3=21

8*4=32

9*5=45

b) 1900

c) 1800

d) All of these

In 60 families 30% of the families own a car each. 50% of the remaining family own a motor cycle each. Balance of families own a bicycle each. How many families own bicycle

b) 21

c) 18

d) 42

30% of 60 = 18

Remaining number of families = 60 - 18 =42

Number of families having motor cycle 50% of 42 =21

Number of families having bicycle = 42 - 21 =21

Joel and Tom were traveling from Town X to Town Y which was 210 km apart. Joel set off 1 h 15 min later than Tom but arrived 15 min earlier. If the average speed of Tom was 42 km/hr, find the average speed of Joel.

b) 60 km/hr

c) 65 km/hr

d) 70 km/hr

b) 3:00:00 PM

c) 3:30:00 AM

d) 2:30:00 PM