#### SBI SO Exam Quantitative Aptitude Study Material

Digitization help student to explore and study their academic courses online, as this gives them flexibility and scheduling their learning at their convenience. Kidsfront has prepared unique course material of Quantitative Aptitude Mixture And Allegation for SBI SO Exam student. This free online Quantitative Aptitude study material for SBI SO Exam will help students in learning and doing practice on Mixture And Allegation topic of SBI SO Exam Quantitative Aptitude . The study material on Mixture And Allegation, help SBI SO Exam Quantitative Aptitude students to learn every aspect of Mixture And Allegation and prepare themselves for exams by doing online test exercise for Mixture And Allegation, as their study progresses in class. Kidsfront provide unique pattern of learning Quantitative Aptitude with free online comprehensive study material and loads of SBI SO Exam Quantitative Aptitude Mixture And Allegation exercise prepared by the highly professionals team. Students can understand Mixture And Allegation concept easily and consolidate their learning by doing practice test on Mixture And Allegation regularly till they excel in Quantitative Aptitude Mixture And Allegation.

b) 38 2/5

c) 32 2/5

d) 42 6/7

= Rs. (420 + 210) = Rs. 630

S.P of 9 kg of mixture = 9×100 = Rs. 900

Therefore Profit percent = [(900-630)/630]×100

= 2700/63

= 300/7

= 42 6/7 %

b) 48

c) 52

d) 56

Milk = (72×70)/100 = 50.4 litres

Water = 72 - 50.4 = 21.6 litres On adding 18 litress of water,

Required percentage of milk = (50.4/90)×100

= 504/9

= 56%

b) 62 litres

c) 41 litres

d) 84 litres

b) 35 litres

c) 30 litres

d) 32 litres

b) 13 : 22

c) 14 : 25

d) 12 : 23

4kg of second alloy could be mixed together.

Therefore, In 3kg of mixture,

Tin = 1kg

Iron = 2kg.

In 4kg of mixture,

Tin=(2/5)×4 = 8/5 kg=1.6kg

Iron=(3/5)×4=12/5=2.4kg

Therefore,Required ratio

=(1+1.6) : (2+2.4) =2.6 : 4.4

13 : 22

b) 58.23 L

c) 85.23 L

d) 58.32 L

b) 40

c) 42

d) 45

(x+5)/3x=1/2

=>2x+10=3x

=>x=10

Therefore, quantity of new mixture

=4x+5=45litres.

b) 60

c) 62.5

d) 64

water = 60 cc

Glycerine = 180 cc

Let x cc of water be mixed.

Therefore (60+x)/180 = 2/3.

==> 180+3x =360

⇒3x= 360 -180 = 180

Hence x=180/3 = 60 cc

b) 71 ml

c) 52 ml

d) 81 ml

Quantity of water =(2/9)*729 =162ml

Let `x` be the quantity that should be added to make the ratio 7:3.

According to the question, 567/(162+x) =7/3

=>1701 =1134+7x

=> 7x =1701 -1134

=>x=81ml

b) Rs. 525

c) Rs. 485

d) Rs. 450