#### IBPS PO CWE Exam Quantitative Aptitude Study Material

Digitization help student to explore and study their academic courses online, as this gives them flexibility and scheduling their learning at their convenience. Kidsfront has prepared unique course material of Quantitative Aptitude Problems on Age for IBPS PO CWE Exam student. This free online Quantitative Aptitude study material for IBPS PO CWE Exam will help students in learning and doing practice on Problems on Age topic of IBPS PO CWE Exam Quantitative Aptitude. The study material on Problems on Age, help IBPS PO CWE Exam Quantitative Aptitude students to learn every aspect of Problems on Age and prepare themselves for exams by doing online test exercise for Problems on Age, as their study progresses in class. Kidsfront provide unique pattern of learning Quantitative Aptitude with free online comprehensive study material and loads of IBPS PO CWE Exam Quantitative Aptitude Problems on Age exercise prepared by the highly professionals team. Students can understand Problems on Age concept easily and consolidate their learning by doing practice test on Problems on Age regularly till they excel in Quantitative Aptitude Problems on Age.

b) 40 years

c) 36 years

d) 32 years

b) 18,21,24

c) 30,35,40

d) 12,14,16

b) 2.4

c) 3

d) 1.5

b) 15 yrs

c) 13 years

d) 7 years

and age of Balan = 44 years

Age of Devan = 37 years

Reqd. difference = 55 - 37

= 18 years

b) 60 years

c) 64years

d) 72years

Therefore Father`s present age = 3x years

After 15 years, 3x+ 15=2(x +15)

==>3x+ 15= 2x +30 ⇒x = 30 - 15 = 15

So Sum of their present ages =x+3x=4x

=4 × 15 = 60 years

b) 24 years

c) 30 years

d) 40 years

b) 32

c) 35

d) 30

His wife + two children =48 years

Therefore, Ram -Wife =3 years

⇒ 33- wife =3 years

Therefore wife =33-3 = 30 years

b) 50 years

c) 40 years

d) 60 years

According to question, (8x+18)/(13x+18) = 5/7

=> 56x+18*7 = 65x+18 *5

=> 65x-56x =18*7 - 18*5

=> 9x=18*2

x=4

Hence, the present age of A

=> 8*4+18 =50years.

b) 7 : 11

c) 3:07

d) 8:09

Therefore after 10 years,

x+x+8+20=2(x+x+8)

2x+28=4x+16

4x-2x=28-16

2x=12 ⇒x=12/2 =6

Therefore required ratio

=6:(6+8) = 6:14 =3:7

b) 10

c) 12

d) 16

= 2x years. X`s age = (2x + 4) y

ears. (2x + 4) + 2x + x = 34

5x = 30

x = 6

Hence, X`s age = 2x + 4 = 2 x 6 + 4 = 16 years.